"Чети с мен"

 

Учениците от Основно училище „ Иван Вазов“ – Кюстендил се присъединяват към инициативата „Чети с мен”. Тя е организирана от Министерство на културата, Министерство на образованието и науката и от други организации и има за цел да стимулира четенето и грамотността сред деца и възрастни  от всички възрасти,  чрез поставяне на рекорд за масово четене.  

 На 26.09.2014г. в училището ни се организираха  две изяви: първата - литературно пътешествие из родните места на видни български поети и писатели, а втората -  литературно четене на любими стихотворения.

По време на „ пътуването“ с учениците бе проведен разговор за ползите и  удоволствието от четенето, кога и как се чете . Всеки един участник в пътешествието  сподели защо чете, какво обича да чете . Отделни ученици направиха предложения какви заглавия биха искали да има в училищната библиотека.

 

 

Ученици от VIII клас поставиха начало на "Литературна карта на България".
Втората част продължи с литературно четене на любими стихотворения. Видимо доволни осмокласниците останаха с добри впечатления и споделени емоции.

Със задоволство ще разкажат у дома и на свои близки и приятели за книжките и любимите герои, като ги нарисуват и препоръчат на своите връстници.

С това поставяме началото на общата работа на деца, учители, родители, общественост и всички заедно осъществяваме мотото  на инициативата: „Чети с мен, доведи приятел".