Инициативи в училище в седмицата преди Коледа

Седмицата преди Коледа беше особено напрегната и вълнуваща за учениците от ОУ „ Иван Вазов“. За празника те  се подготвяха дълго и старателно.
Започнаха с изработването на сапуни с брокат, ароматни масла и живи цветя. В навечерието на празника дядо Коледа мина през всяка класна стая и зарадва всеки с подарък. Освен ръчно изработените сапуни децата получиха лакомства и пасти за зъби предоставени от Български червен кръст и сдружение „Ларго“ - Кюстендил.
За да заслужат подаръците си  учениците участваха и в инициатива за почистване района на училището. Под ръководството на Стефан Лазаров  и неговите помощници-джуджетата  и със съдействието на директора, който осигури чували и ръкавици за всички желаещи да помагат, акцията беше успешна.
Освен активни в училище възпитаниците ни се изявиха и в общински състезания и конкурси. Спечелиха първо и второ място на турнир по тенис на маса, първо място за детска рисунка, второ място в литературен конкурс, второ място в направление приложно изкуство, както и много поощрителни награди.
 Кулминацията на всички инициативи беше Коледният концерт в залата на читалище „Васил Левски“ в кв. „ Изток“. Прекрасни и запомнящи се в цветните си  костюми учениците накараха всички присъстващи в залата да ги аплодират и заслужено бяха наградени с одобрителните възгласи на публиката.